Werkwijze

Neem een kijkje naar de werkwijze van een project bij Kwartvoorzes
kwartvoorzes-werkwijze-bedenken
Bedenken

Voordat een project begint, zijn er een aantal zaken die goed besproken moeten worden. We brainstormen naar de mogelijke domeinnaam, wat voor soort website de klant wilt en wat de doelen, wensen en mogelijkheden voor het project zijn. Alhoewel het simpel klinkt, is dit een fase waarbij de situatie goed geïnterpreteerd moet worden. Als dit niet het geval is, ontstaan er simpelweg miscommunicaties en kost het veel tijd en geld voor beide partijen.

Ontwerpen

Wanneer het idee vast staat, begint de ontwerpfase. Het logo, wireframes en verschillende ontwerpen worden aangeleverd aan de klant. Er worden verschillende aanpassingen gedaan totdat de klant tevreden is. Natuurlijk zal dat in samenspraak met de klant zijn. Als de ontwerpfase is afgerond, beginnen we met de realisatiefase.

kwartvoorzes-werkwijze-ontwerpen
kwartvoorzes-werkwijze-realiseren
Realiseren

In de realisatiefase wordt het project zichtbaar. In deze fase vindt de bouw van de ontwerpfase plaats. Alle wireframes worden toegepast en aan het eind van het project wordt er een handleiding aangeleverd aan de klant. Hiermee kan de klant simpel pagina’s, teksten en foto’s aanvullen.

Nazorgfase

Een fase die vaak over het hoofd gezien wordt, maar die erg belangrijk is, is de nazorgfase. In de nazorgfase wordt bekeken of alle eisen en wensen van het project behaald zijn. Het project wordt geoptimaliseerd op basis van code, foto’s, caching en fouten worden opgelost. Bij voorkeur kan er aan het eind van een project een onderhoudscontract worden opgesteld. Elke maand wordt er dan een grondige check-up van je website gemaakt en worden eventuele bugs per direct opgelost. Het maken van pagina’s en toevoegen van content vallen niet in het onderhoudscontract. Aanvragen/verlengen van een onderhoudscontract kan eenvoudig worden gedaan. Neem hiervoor contact op.

kwartvoorzes-werkwijze-nazorgfase