Werkwijze

Neem een kijkje naar de werkwijze van een project bij Kwartvoorzes
kwartvoorzes-werkwijze-bedenken
Bedenken

Voordat een project begint zijn er een aantal zaken die goed besproken moeten worden. We brainstormen naar de mogelijke domeinnaam, wat voor soort website de klant wilt en wat de doelen, wensen en mogelijkheden voor het project zijn. Alhoewel het simpel klinkt, is dit een fase waarbij de situatie goed geïnterpreteerd moet worden. Als dit niet het geval is, ontstaan er miscommunicaties en kost het simpelweg veel tijd en geld voor beide partijen.

Ontwerpen

Wanneer het idee vast staat, begint de ontwerpfase. Het logo en verschillende ontwerpen van het project worden aangeleverd bij de klant. Er worden verschillende aanpassingen gedaan totdat de klant tevreden is. Dit gebeurt natuurlijk in samenspraak. Als de ontwerpfase is afgerond, beginnen we met de realisatiefase.

kwartvoorzes-werkwijze-ontwerpen
kwartvoorzes-werkwijze-realiseren
Realiseren

In de realisatiefase wordt het project zichtbaar. In deze fase vindt de bouw van de ontwerpfase plaats. Alle ontwerpen worden toegepast en aan het eind van het project wordt er een handleiding aangeleverd aan de klant. Hiermee kan de klant pagina’s, teksten en foto’s aanvullen.

Nazorgfase

Een fase die vaak over het hoofd gezien wordt, maar die erg belangrijk is, is de nazorgfase. In de nazorgfase wordt bekeken of alle eisen en wensen van het project behaald zijn. Het project wordt geoptimaliseerd op basis van code, foto’s, caching en fouten worden opgelost. Bij voorkeur kan er aan het eind van een project een onderhoudscontract worden opgesteld. Elke maand wordt er dan een grondige check-up gedaan van je website en worden eventuele fouten opgelost. Het maken van pagina’s en toevoegen van content vallen niet in het onderhoudscontract. Het aanvragen en/of verlengen van een onderhoudscontract kan worden gedaan door contact op te nemen.

kwartvoorzes-werkwijze-nazorgfase